Secrets in You

cropped-PINK-3.png

In dit tijdperk van ontwaken, wat naar mijn mening de beste tijd van je leven is, is het ontwaken zo intens dat je leeft dat het bijna beangstigend, verdrietig en bijna pijnlijk is, omdat de puzzelstukjes allemaal in elkaar passen. Je vraagt je af, hoe heb ik in godsnaam hiervoor geleefd? Op automatische piloot? Hoe?

Het herkennen van dezelfde soort mensen als jij, die dezelfde gelijkenissen in hun leven hebben meegemaakt. Het afsluiten van vriendschappen met mensen die totaal niet meer bij jou passen. Dat is niet erg, daardoor ben je niet beter of slechter dan een ander, maar jullie hebben elkaar niets meer te bieden en moet je verder. Het lijkt wel alsof je dat steeds sneller ziet het is soms ook pijnlijk, maar zie wel het grotere doel voor ogen waarom het verbreken van bepaalde banden soms nodig is. Als je kunt erkennen dat je je ego moet verkleinen om dieper tot je werkelijke kern te komen, ben je al goed op weg. Dat wil niet zeggen dat je bepaalde vriendschappen niet had hoeven beëindigen, want dat doet er niet meer toe. Je groeit namelijk door en je hebt dan een heel sterke bewustwording van zijn. Je kunt niet meer omgaan met mensen die constant klagen of die de rol van slachtoffer blijven aanhouden. Het werkt gewoon niet meer, wat voorheen iets was van aanhoren en dan weer weggaan naar je eigen huis. Kies er nu bewust voor om dit niet meer aan te gaan, waardoor mensen niet begrijpen waarom je hen niet meer wilt zien, en dan wellicht een conflict met je starten. Ook dat ga je nu niet meer aan. Dit roept ook in jezelf iets op van verwarring waarin je vroeger graag met bepaalde mensen omging en nu wil je dat totaal niet meer. Het is niet erg; onderzoek juist waarom je dat niet meer wilt en heb er vrede mee. Onderzoek je eigen ego: werkt deze mee of werkt deze je tegen?

Bewustwording is van essentieel belang voor persoonlijke groei, welzijn en het creëren van een positieve impact op je leven. Waarom is bewustwording belangrijk? Hier zijn enkele redenen:

  1. Zelfkennis: Bewustwording begint met zelfkennis. Het stelt ons in staat om onze eigen gedachten, gevoelens, verlangens en motivaties te begrijpen. Dit zelfinzicht is de basis voor persoonlijke groei en zelfverbetering.

  2. Emotioneel welzijn: Door bewust te zijn van onze emoties kunnen we ze effectief beheren en reguleren. Ook kunnen we leren onze eigen emotionele pijn te herkennen, wat ieder mens heeft, en waarom we de mensen om ons heen uitkiezen. Dit kan ons helpen om stress te verminderen, betere relaties te onderhouden en emotioneel veerkrachtiger te worden.

  3. Verbondenheid met jezelf: Bewustwording houdt ook in dat we bewust zijn van de gedachten en uitspraken over onszelf. Negatieve uitspraken werken namelijk door in ons onderbewustzijn, wat heel erg onderschat wordt. Het masker dat wij soms dragen draagt niets bij aan de positieve ontwikkeling naar je diepste zelf.

Hoe kun je bewustwording bevorderen?

  1. Meditatie en mindfulness: Meditatie en mindfulnessoefeningen zijn krachtige tools om bewustwording te vergroten en helpen je om in het huidige moment te zijn, je gedachten te observeren zonder oordeel en emotionele rust te vinden. Het leven in het nu vind ik persoonlijk een supertool.

  2. Journaling: Het bijhouden van een dagboek kan je helpen je gedachten en gevoelens te uiten en te analyseren. Dit kan je zelfbewustzijn vergroten en je helpen bij het stellen van doelen en het bijhouden van je persoonlijke groei.

  3. Luisteren en empathie: Oefen actief luisteren wanneer je met anderen communiceert. Probeer hun perspectieven en gevoelens te begrijpen en toon empathie. Dit vergroot je bewustwording van de menselijke ervaring.

  4. Nieuwsberichten met mate: Hoewel het belangrijk is om op de hoogte te blijven van wat er in de wereld gebeurt, kan overmatige blootstelling aan nieuws negatieve effecten hebben. Kies zorgvuldig welke informatie je wilt opnemen.

  5. Zelfreflectie: Plan regelmatig tijd in voor zelfreflectie. Stel jezelf vragen over je doelen, waarden en wat je wilt bereiken in het leven. Dit zal je helpen bewust te blijven van je richting en prioriteiten.

  6. Levenslang leren: Blijf leren en jezelf ontwikkelen. Lees boeken, volg cursussen en blijf openstaan voor nieuwe ideeën en perspectieven. Dit zal je bewustzijn vergroten en je helpen groeien als persoon.

In dit tijdperk is bewustwording meer dan ooit van vitaal belang. Het stelt ons in staat om ons potentieel te realiseren, een positieve invloed op onszelf en de wereld uit te oefenen, en innerlijke rust te vinden


0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *