Secrets in You

cropped-PINK-3.png

Een kerstwens van hoop voor iedereen met mentale uitdagingen

Terwijl de kerstlichtjes fonkelen en de wereld zich hult in een feestelijke sfeer, woedt er een stille, ongeziene strijd in velen van ons. Deze brief is voor jou, de dappere strijder van jouw eigen onzichtbare oorlog, die elke dag geconfronteerd wordt met mentale uitdagingen.

De onzichtbare strijd, ook in de feesttijd

De kerst tijd kan een tijd van contrasten zijn: vreugde en pijn, licht en duisternis. De uitdrukking “je kunt alleen licht vinden in de duisternis” symboliseert het idee dat er in tijden van moeilijkheden of tegenspoed vaak mogelijkheden zijn voor groei, inzicht of hoop. Deze filosofie benadrukt dat moeilijke of donkere tijden de potentie hebben om ons te leiden naar positieve veranderingen of verlichting. In de schaduw van de festiviteiten kan jouw innerlijke strijd intenser lijken. Maar te midden van deze complexe emoties wil ik je een kerstwens sturen, een wens van hoop en kracht.

Zoek steun

Of het nu bij vrienden, familie of professionals is, soms kunnen we het gewoon niet alleen. Ondersteuning zoeken is geen teken van falen; het is een daad van moed. Het is oké om niet altijd sterk te zijn; het is oké om hulp te vragen. Je doet jezelf mogelijk tekort. Misschien heb je alleen een  richting nodig. Die kun je wellicht uit boeken halen, of uit een goed gesprek met iemand die al geweest is waar jij nu bent. Dus mogelijk heb je niet een heel traject nodig, maar vind je jezelf ieder geval  belangrijk genoeg om dit voor jezelf te doen.

Een licht van hoop en warmte

Ik hoop dat deze kerst een nieuw begin voor je mag zijn, vol inzichten en waardevolle leermomenten. Een zachte herinnering dat je niet alleen bent in je strijd. Dat je jezelf mag herinneren aan de liefde en steun die altijd om je heen is, zelfs als het soms niet zichtbaar is. Liefde en steun aan jezelf geven is ook een onmeetbare toevoeging, wat nog steeds wordt onderschat. Wees goed en liefdevol voor jezelf, ook al denk je er misschien anders over. Alles waar je mogelijk innerlijk last van hebt, heb je waarschijnlijk niet bewust gedaan, dus kun je jezelf hier oprecht voor vergeven. Als je oprecht vergeeft, ga je dit voelen.

Een bericht van hoop

Dit is een bericht van hoop voor jou. Hoop dat er betere dagen komen. Hoop dat jouw strijd erkend en begrepen zal worden. Hoop dat de schaduwen plaats zullen maken voor zonlicht. En tot die tijd, onthoud dat je reis ertoe doet, dat jouw strijd ertoe doet, en bovenal, dat jij ertoe doet.

De kracht van kwetsbaarheid

In deze tijd van samenzijn moedig ik je aan om je kwetsbaarheid te omarmen en te tonen aan je naasten en aan jezelf als een bron van kracht. Weet dat het delen van jouw verhaal je niet alleen helpt, maar dat je ook een licht bent voor anderen die dezelfde weg bewandelen. Houd je vast aan mensen die hierin verder zijn dan jij, en aan degenen die minder ver zijn, zodat jij die mensen straks weer mag helpen. Soms begrijp je niet waarom je iets overkomt, maar als je bijvoorbeeld je kind hier later weer mee mag helpen, is dit niet voor niets geweest, en zul je hier dankbaar voor zijn.

Elke kleine stap, een viering

Herinner jezelf eraan dat elke stap die je zet, hoe klein ook, een reden is tot vieren. Soms vergeten mensen weken later welke stappen ze hebben gezet, of hebben overwonnen. Als je dat beseft, wordt het tastbaarder. Elke stap betekent dat je niet opgeeft en jouw leven serieus en waardevol genoeg vindt. Jouw moed om elke dag op te staan, om door te gaan, zelfs in de moeilijkste tijden, is een kracht die gevierd mag worden.

Steun en solidariteit

Deze kerst wil ik je eraan herinneren dat het zoeken naar steun een teken van moed is, een daad van zelfzorg. Zodat je de kracht zult vinden om de hulp te zoeken die je nodig hebt en te weten dat je daarin niet alleen bent. En dat je naasten vaak blij zijn om je te mogen ondersteunen. Het negatieve beeld komt vaak vanuit jezelf, en dat negatieve zelfbeeld richt heel veel schade aan. Probeer vanaf vandaag voor de spiegel elke dag iets liefs tegen jezelf te zeggen, en wees daar oprecht in.  Woorden zijn namelijk krachtiger dan je denkt.

Samen sterk in liefde

Laten we deze kerstperiode gebruiken om elkaar te steunen, om hoop te bieden waar het nodig is, en om liefde te verspreiden in alle hoeken. Je bent een onmisbaar deel van deze wereld, jouw strijd, jouw verhaal, en jouw leven doen ertoe.

Met alle liefde en solidariteit deze kerst.

ChatGP

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *